سوالات رایج در مورد کاشت مو به روش fue
در روش کاشت موی fue (استخراج واحد فولیکولی مو) ریشههای مو تحت بیهوشی موضعی توسط ابزار خاصی بهصورت میکروسکوپی استخراج شده و با درنظرگرفتن زاویه رشد موی طبیعی در نواحی بدون مو پیوند میشوند.
امروزه بیشتر جراحیهای کاشت مو از طریق روش fue انجام میشوند. از آنجایی که این روش بدون جراحی صورت میگیرد بیماران میتوانند بهراحتی تصمیم گرفته و این تکنیک را انتخاب کنند.
در کاشت موی fue ریشههای مو بهصورت تکتک استخراج شده و در مناطق بدون موی سر کاشت میشوند. قبل از استخراج فولیکولها، موهای ناحیه اهداکننده تا طول۱ میلی متر کوتاه میشوند. داروی بیحسی موضعی در نواحی استخراج و پیوند مو استعمال میشود. سوزنهای مخصوص به مرکز ریشه مو نزدیک شده و طبق زاویه رشد مو وارد پوست شده و خارج میشود.
سوالات متداول کاشت مو به روش fue
این سوالات متداول عبارتند از:
کاشت موی fue چیست؟
استخراج واحد فولیکولی مو و یا کاشت موی fue نوعی روش پیوند مو است که از طریق جراحی صورت میگیرد. از آنجایی که خارج کردن تکتک موها هربار از طریق سوراخ بسیار کوچک در پوست سر صورت میگیرد، بسیاری از افراد این روش کاشت را کمتهاجمی توصیف کردند. نتیجه این کار وجود صدها و یا هزاران سوراخها در قسمتهایی است که فولیکولهای مو اهداکننده خارج شدهاند.
درد و دوره بهبود در جمعآوری واحدهای فولیکولی استخراج شده مو در روش کاشت fue کمتر از جراحیهای سنتی نواری است. تجهیزات Neograft و Smartgraft با کمک مکش، گرافتها را از پوست سر استخراج میکنند. نتیجه نهایی جمعآوری فولیکولهای مو، پیوندهایی است که بهصورت تکتک انجام میشوند.
آیا کاشت موی fue مناسب شما است؟
اگر به جراحی کاشت مو علاقهمند هستید باید گفت که روش کاشت موی fue میتواند یکی از انتخابهای اول شما باشد چراکه این روش بدون زخم ناشی از جراحی صورت میگیرد. با وجود اینکه در این تکنیک معمولا جای زخم خطی بزرگ مشاهده نمیشود اما زخمهای گرد و بسیار کوچکی را روی پوست سر بهجا میگذارد. تراشیدن موهای سر موجب نمایان شدن این زخمها خواهد شد.
این روش کاشت مو زمانی با مشکل مواجه میشود که بیش از ۳۰۰۰ گرافت یا پیوند نیاز باشد. کاشت موی fue در بین افرادی که میخواهند موهای کوتاه داشته باشند پرطرفدار است اما اغلب درمقایسه با روشهایی نظیر fut و یا استخراج نواری مو، با میزان آسیب (قطع ناخواسته موها) بالاتری در ارتباط است.
هرچه میزان آسیبها بالاتر باشد نشانه این است که فولیکولهای بیشتری از دست رفتهاند. عمل کاشت موی fue با تراشیدن پشت و کنارههای سر صورت میگیرد.
کاشت مو زمانی مشکلساز میشود که بیمار دوست نداشته باشد کسی متوجه جراحی سر او شود. در جراحی کاشت موی fut نیازی به تراشیدن مو نیست. از آن جایی که در روش fue، ناحیه اهداکننده برای استخراج فولیکولهای مو باید تراشیده شوند بنابراین اگر موهای بیمار بلند باشد کشی متوجه کاشت موی نخواهد شد.
هزینه کاشت موی fue چقدر است؟
پیوند موی fue با نیازهای فردی بیمار مرتبط است. برخی ممکن است به اصلاح جزئی خط مو و برخی ممکن است به بازسازی قابلتوجهی نیاز داشته باشند. هزینه نهایی پیوند موی fue به وسعت جراحی بستگی دارد.
حتما بخوانید:مراقبت بعد از کاشت مو
چگونه جراح کاشت موی fue را انتخاب کنید؟
مشاوره با یک جراح معتبر نقطه خوبی برای شروع کار میباشد. یافتن یک پزشک با اعتبار و شهرت عالی خصوصا با سابقه خوب در کاشت موی fue بسیار حائز اهمیت است. از طرفی پیداکردن پزشک مورد اعتماد نیز نکته مهمی است که باید درنظر گرفت. بیمار باید از رفتار پزشک و پرستارها راضی بوده و با اعتماد به پزشک جراحی را انجام دهد.
چگونه باید خود را برای کاشت موی fue آماده کنید؟
بعد از مشاوره کامل با جراح و برنامهریزی برای جراحی، تقریبا تمام مقدمات آماده است. برخی از پزشکان بسته به موهای بیمار ممکن است از بیمار بخواهند چند روز قبل از عمل موهای خود را کوتاه کند.
موهای ناحیه اهداکننده برای کاشت باید تراشیده و یا کوتاه بشود. در برخی موارد، اینکارها همان روز جراحی در مطب انجام میشوند. از قبل، تمام مقدمات لازم بهبودی نظیر مرخصی گرفتن از محل کار باید تدارک دیده شود.
روز کاشت موی fue چه اتفاقی میافتد؟
اگر موهای ناحیه اهداکننده خیلی بلند باشند باید کوتاه شوند. در طول عمل بیمار هیچ احساسی نخواهد کرد. برخی بیماران میخوابند و برخی تلویزیون تماشا میکنند. در ابتدا، پزشک گرافتها را از ناحیه اهدا جمع آوری میکند، سپس بعد از پردازش و آمادهشدن به ناحیه دریافتکننده پیوند میکند.
این جراحی مستلزم دقت و توجه خاص به جزئیات است بنابراین توقع نداشته باشید که خیلی زود و بهسرعت تمام شود. زمان کاشت به تعداد گرافتهای مورد نیاز و همچنین تکنولوژی جمع آوری و پیوند موهای بیمار بستگی دارد. جراحی کاشت مو معمولا چندین ساعت طول میکشد.
به چند جراحی نیاز خواهید داشت؟
تعداد دفعات کاشت مو به اهداف بیمار، میزان ریزش مو و میزان تغییر آن در آینده بستگی دارد. اکثر بیماران معمولا به ۲ جلسه جراحی نیاز دارند.
آیا روش کاشت موی fueدردناک است؟
از آنجایی که این جراحی تحت بیحسی موضعی انجام میشود بنابراین بیمار دردی احساس نمیکند. ممکن است بیمار لحظه به لحظه جراحی در نواحی پوست سر خود احساس جزئی داشته باشد و ممکن است هیچ دردی احساس نکند.
علاوهبراین، بعد از رفع تاثیر داروی بی حسی، ممکن است بیمار درد خفیفی داشته باشد.
حتما بخوانید:شامپوی مناسب شستشوی مو
دوره بهبود روش کاشت موی fue چگونه است؟
بعد از کاشت باید از موها بهدقت مراقبت کرد. این روش کاشت فرایند بهبود گستردهای ندارد. شروع فعالیتهایی نظیر شنا مستلزم صبر است.
با وجود اینکه این نوع کاشت مو عوارض زیادی برای بدن ندارد اما ممکن است برای بهبود و همچنین اجازه به رشد موها، به چند روز مرخصی از کار نیاز باشد. دوره بهبود سریع است اما بیشتر بیماران نگران تراشیدن موهای ناحیه اهدا هستند.
چه انتظاری بعد از کاشت موی fue میتوان داشت؟
بعد از کاشت دقیق، موها ظاهر طبیعی پیدا کرده و خط رویش مو بهبود مییابد. اگر این کاشت با دقت انجام شود نه تنها مشکل کممویی برطرف میشود بلکه زیبایی فرد نیز بهبود مییابد.
عوارض جانبی و خطرات احتمالی چیست؟
از عوارض جانبی کاشت موی fueمیتوان به تورم، درد، بیحسی پوست سر و رشد موها به داخل اشاره نمود. احتمال عفنوت وجود دارد اما ممکن است تنها ۱% از افراد به چنین عارضهای مبتلا شوند.
آیا احتمال ریزش موهای کاشته شده وجود دارد؟
ریزش موها برای یک دوره کوتاه بعد از کاشت طبیعی است. فولیکول واقعی در پوست سر باقی میمانند و ظرف چند ماه ساقههای جدید مو شروع به رشد میکنند. اگر موهای ناحیه پیوند شده از قسمتهایی استخراج شود که دربرابر طاسی مقاوم نیستند احتمال ریزش موها بعد از کاشت زیاد است. معمولا زمانیکه موهای پیوند از نواحی نامناسب پشت سر برداشته میشوند مشکلساز میشوند.
موهای جدید به چه سرعتی رشد میکنند؟
فرایند رشد موهای جدید خیلی سریع نیست. درحقیقت برای دیدن موهای جدید باید تا ۹ ماه صبر کرد. برخی بعد از ۳ ماه شاهد رویش موهای جدید هستند و برخی مجبورند ۶ تا ۹ ماه منتظر رشد موهای جدید باشند. معمولا بعد از ۴ ماه ممکن است برخی موهای جدید و تازه رشد کرده را مشاهده کرد. روند رشد تا ۱۸ ماه بعد از کاشت ادامه دارد.
آیا کاشت مو فقط برای مردان است؟
ریزش مو ممکن است برای هر فردی و در هر نقطه از زندگی رخ دهد. روش کاشت موی fue در بین مردان بیشتر رایج است اما این بدین معنا نیست که این روش به زنانی که از ریزش موی سر رنج میبرند کمکی نمیکند.
بنابراین اگر شما بهعنوان یک زن از ریزش موی زیاد رنج میبرید با درمان کاشت مویfue میتوانیم مشکل شما را حل کنیم.
آیا برای کاشت مو پیر شدید؟
و اما در مورد سن، بهتر است برای کاشت مو سن بیمار جوان باشد تا پیر. طبق پرسو جوهای زیادی که از مردان جوانی که قصد کاشت مو داشتند انجام شدهاست میتوان گفت که بهتر است این جراحی در سن کم انجام شود. البته این همیشه صادق نیست.
مدیریت اهداکننده چیست؟
دسترسی داشتن به موهای اهداکننده در تمام طول زندگی برای بیمار با محدودیت همراه است بنابراین برای اطمینان از بهترین استراتژی باید در انتخاب درست دقت کرد تا بیمار بتواند مدت طولانی از موهای کاشت شده استفاده کند. اطمینان بخشی به بیمار درخصوص اینکه به بهترین نتیجه ممکن دست خواهد یافت و همچنین آموزش لازم درخصوص احتمال ریزش موها در آینده نکاتی هستند که بسیار حائز اهمیت میباشند.
آیا متقاضی مناسبی هستید؟
اگر به فکر کاشت مو از طریق fue هستید توصیه میکنیم جهت مشاوره به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید. این تنها راهی است که تعیین میکند آیا شما متقاضی مناسب کاشت موی fue هستید یا خیر.
پزشک با درنظرگرفتن عوامل مهمی نظیر سن، سوابق کامل پزشکی، میزان ریزش مو و دردسترس بودن کیفیت موهای ناحیه اهدا میتواند مناسب بودن این نوع درمان را برای بیمار تشخیص دهد.
آیا برای فردی که میخواهد کاشت مو انجام دهد محدودیت سنی وجود دارد؟
معمولا افراد بین ۲۰ تا ۳۰ سال بهترین متقاضی برای عمل کاشت مو هستند. البته کاشت مو همیشه به این محدوده سنی محدود نمیشود.
با وجود این که افراد با هم متفاوت هستند اما میزان موفقیت کاشت در افرادی که کمی بزرگتر باشند بیشتر است.
در سنین پایینتر، الگوی ریزش و رشد مو ممکن است نامنظم باشد و از طرفی با افزایش سن فرد ریزش مو ممکن است همچنان تشدید یابد.
با گذشت زمان ممکن است فرد به کاشتهای بیشتری نیاز داشته باشد. اگر در سلامت عمومی خوبی باشید محدودیت سنی بالا برای کاشت مو وجود نخواهد داشت. عموما توصیه میشود جراحی کاشت مو را در زیر ۲۰ سالگی انجام نداد.
در ادامه بخوانید:کاشت مو به روش fut
چه نوع مراقبتهای بعد از کاشت توصیه میشود؟
در طی ۳ روز اول بعد از جراحی کاشت مو توصیه میشود از دست زدن به گرافتها خودداری کنید. بهمدت ۱ هفته بعد از جراحی، از انجام فعالیتهای فیزیکی شدید اجتناب و دستورالعملهای توصیه شده جراح را به دقت رعایت کنید.
علاوهبر این برای از بین بردن دلمهها از سومین روز بعد از جراحی بهمدت ۱۵ روز سر خود را طبق دستورالعمل جراح شستشو دهید.
نحوهی شست و شوی مو بعد از کاشت مو چگونه است؟
شستن موها به برطرف کردن دلمهها و همچنین بهبود فرایند بهبود کمک شایانی میکند. در چنین شرایطی شامپو مناسب مو و همچنین لوسیون را برای شستشوی موها توصیه میکنیم. ۳ روز بعد از کاشت موها باید مرحله شستشوی موها را آغاز کرده و طبق دستورالعمل باید روزی یکبار به مدت ۱۵ روز موها را شست.
اگر بعد از ۱۵ روز تمام دلمهها برطرف شد دیگر نیازی به لوسیون نخواهید داشت و میتوانید از هر نوع شامپویی برای شستشوی موها استفاده کنید و بهآرامی با نوک انگشتان موها را با شامپو ماساژ دهید.
اگر دلمهها برطرف نشده باشند باید از شامپو و لوسیونهای مخصوص استفاده کنید تا کاملا از بین بروند.
تمام دلمهها باید حداقل ظرف ۲۰ روز ازبین بروند. ۱ ماه بعد از جراحی، معمولا مرحله خطر سپری شده و میتوان به زندگی عادی و همچنین از حوله استفاده نمود. بهمدت ۱ ماه موها باید هر روز شسته شوند.
چه چیزی باید پوشیده شود؟
از آنجایی که بیشتر روز را مجبور به نشستن و یا درازکشیدن هستید بنابراین توصیه میشود لباسهای راحت بپوشید. تیشرتهای گشاد و یا پیراهنهای آزاد بهترین پوشش هستند. علت این امر این است که این قبیل لباسها را بعد از جراحی میتوانید بهراحتی و بدون ساییدن نواحی اهداکننده و تازه پیوند شده از تن خارج کنید.
آیا جای زخمی باقی خواهد ماند؟
کاشت موی fue در مقایسه با روشهای کاشت قدیمی نظیر کاشت نواری futمعمولا با جای زخم کم و یا بدون جای زخم همراه است. در این روش موها با استفاده از متد سوراخ کردن یا به عبارتی پانچ کوچک از سر استخراج میشود. نتیجه این امر ایجاد زخمهای بسیار کوچک سفیدرنگ در ناحیه اهدا است. تنها درصورتی که ناحیه اهداکننده بهطور کامل تراشیده شوند این زخمها قابل رویت خواهند بود. با از بین رفتن این زخمها بیمار میتواند شاهد نتایج طبیعی کاشت باشد.